Change to English
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 3ου Τριμήνου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

*******

30/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

O Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών τιμά τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τον Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο

 

Από την εφημερίδα  ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ

20 May 2016
by Δημήτρης
  
 
Τον Διάκονο των Φυλακισμένων
 Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών θα τιμήσει τον  Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.« Θελήσαμε ως επιστημονικός Σύλλογος να τιμήσουμε το Φιλανθρωπικό έργο του Αρχιμανδρίτη. Εχει τιμηθεί σε πολλές πόλεις και από πολλούς φορείς, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να τον τιμήσει η πόλη που ξεκίνησε» ανέφερε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρύπογλου. Για την ζωή και το έργο του Αρχιμανδρίτη ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής είχε γράψει πρόσφατα μεταξύ των άλλων τα εξής:Δεν είναι απλά ένας Γρεβενιώτης. Ούτε μόνον ένας Έλληνας και μάλιστα Δυτικομακεδόνας. Γι’ αυτά τα δυο καυχιέται πολύ. Γιατί αγαπά και το γενέθλιο τόπο του και την πατρίδα του. Είναι κάτι παραπάνω και μοναδικό. Είναι ο Παγκόσμιος Διάκονος των Κρατουμένων. Τίτλος που του χάρισε το ίδιο το έργο του. Η ίδια η ζωή του. Η προσφορά του. Η δράση του. Οι επισκέψεις του σε φυλακές σ’ όλο τον πλανήτη.
Ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος
  Φως των Γρεβενών που έμελλε να φωτίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Φώτισε και τη δική μας ζωή. Τη δική μας Περιφέρεια. Το δικό μας Νομό. Έγινε «Σερραίος», όπως συνήθιζε να λέει τα χρόνια που μας τίμησε με την παρουσία του και τη ζωή του στο δικό μας τόπο. Στα δικά μας μέρη. Η ιερατική του σταδιοδρομία και το παγκόσμιο έργο του αγάπης και προσφοράς συνδέθηκε άμεσα με τη Σερραϊκή Γη. Για την πόλη όμως των Σερρών ο πολύ αγαπητός σε όλους τους Σερραίους π.Γερβάσιος επιφύλαξε μια παγκόσμια προβολή: Με την ευλογία του αοιδίμου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κυρού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καρδαμένη, η πόλη των Σερρών έγινε η γενέθλια πόλη ενός παγκοσμίου έργου, το οποίο πρόβαλε σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και την Ελλάδα. Το έργο αυτό ονομάστηκε ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά». Χιλιάδες χριστιανοί από όλο το Νομό Σερρών συνόδευαν τον π. Γερβάσιο στις επισκέψεις του αρχικά στη Φυλακή Κασσάνδρας και στη συνέχεια σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. Επί 40 σχεδόν χρόνια, από το 1978, δεν λείπουν οι Σερραίοι από αυτές τις ωραίες πορείες αγάπης προς τους κρατούμενους, εντός και εκτός Ελλάδας. Σε όλες του τις συνεντεύξεις σε Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς, σε Εφημερίδες και περιοδικά ελληνικού και ξένου Τύπου, ο π. Γερβάσιος αναφέρεται πάντα στην συμπαράσταση και συνδρομή των Σερραίων στο μοναδικό αυτό, πολυδιάστατο, κοινωνικό, πανανθρώπινο και παγκόσμιο έργο αγάπης, το οποίο οδήγησε πολλούς κρατούμενους σε νέα πορεία ζωής, χωρίς επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος. 16.000 άποροι μικροποινίτες κρατούμενοι από 90 χώρες του κόσμου πήραν στα χέρια τους το πολυπόθητο αποφυλακιστήριο πριν από τη λήξη της ποινής τους, γιατί ο π.Γερβάσιος με τις συνδρομές Ελλήνων και ομογενών πλήρωσε στο Ταμείο του Κράτους 5.200.000,00€ ! Να τι μπορεί να κάνει η αγάπη!
Το έργο αυτό τιμήθηκε από δεκάδες φορείς: από την Ακαδημία Αθηνών. Από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από Υπουργεία Ελλάδας και άλλων χωρών του κόσμου. Πατριαρχεία. Μητροπόλεις. Δήμους . Συλλόγους και Σωματεία. Το 2013 ο π.Γερβάσιος ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Την υποψηφιότητά του στήριξαν προσωπικότητες από τις πέντε ηπείρους. Ο π. Γερβάσιος, παρά την ηλικία του (είναι ήδη 85 ετών), εργάζεται ακούραστα. Το έργο του, έργο ψυχής για τον ίδιο, του δίνει ζωή και γεννά οράματα στην ψυχή του. Ώσπου να κλείσει τα μάτια του, δεν θα σταματήσει να πετά από φυλακή σε φυλακή, να επισκέπτεται τους περιθωριοποιημένους  και ξεχασμένους συχνά και από τους δικούς τους ακόμη ανθρώπους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους πάσχοντες αυτούς συνανθρώπους μας και να τους φέρνει το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης του Χριστού στις καρδιές τους. Σύνθημα ζωής για τον π.Γερβάσιο είναι : “ Η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο».  Με τον πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο με συνδέει μια πολύχρονη πνευματική και φιλική σχέση. Το 2008 ο Δήμος Νέας Ζϊχνης σε μια απλή τελετή, παρουσία εκατοντάδων πολιτών απ’ όλο  το Νομό, τον τίμησε ανακηρρύσοντας τον, Επίτιμο Δημότη.
επιστροφή

.Δελτίο ειδήσεων

Β ΤΡΙΜΗΝΟ 2015

ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2015

Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ 2015

24-3-2015

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ παρακαλούμε πατήστε στη παρακάτω εικόνα

Δ΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014

Τα Νέα μας

 

ΤΟΥ Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014

 

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ;

  

Στις 24 και 25 Απριλίου ε.έ,  η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά», της Ορθοδόξου Αδελφότητος «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» (Πλαγιάρι-Θεσσαλονίκης)  με επικεφαλής τον πνευματικώς Προϊστάμενο αυτής, Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωάν. Ραπτόπουλο, θα επισκεφθεί τα Καταστήματα Κράτησης του Ναυπλίου με τη συμμετοχή 80 συνεργατών και συνδρομητών της «Διακονίας». 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

     Εκκλησιαστικούς πασχαλινούς ύμνους και χριστιανικά εμβατήρια.  Συνοπτική δέηση «υπέρ των εν Φυλακαίς όντων».  Προσφωνήσεις και επίκαιρη ομιλία του π. Γερβασίου.  Προσφορά δεμάτων σε κάθε κρατούμενο χωριστά, περιέχοντα είδη βασικής ανάγκης και εορτάσιμα δώρα.

Πληροφοριακά σημειώνουμε ότι η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» ιδρύθηκε το 1978 και στα 37 χρόνια λειτουργίας της μέχρι σήμερα έχει αποφυλακίσει από όλες τις Ελληνικές Φυλακές και Φυλακές άλλων χωρών, ενώ παράλληλα έχει εξοφλήσει τις μικροποινές απόρων φυγοποίνων, συνολικά 15.451 άπορους μικροποινίτες κρατουμένους και φυγοποίνους από 90 χώρες του κόσμου, με αντίστοιχη δαπάνη 4.425.792,00 ευρώ, η οποία καταβλήθηκε στο Δημόσιο Ταμείο. Και οι αποφυλακίσεις συνεχίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση.

 

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.

Αδελφότης

«Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Αδελφότης «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ», τηλ. 23920 22-252 ώρες 7.00-9.00μ.μ. Όσοι αδυνατούν να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν για το δέμα της αγάπης 50,00 ευρώ στη διεύθυνση: Τ.Θ. 10147, 541 10 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

 

Καλό Πάσχα με τους «ελαχίστους αδελφούς» του Χριστού(Ματθ. 25, 40)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ὁ Ἅγιος Ληστής τοῦ Γολγοθᾶ», κατά τό τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Ὀκτωβρίου καί Νοεμβρίου

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ὁ Ἅγιος Ληστής τοῦ Γολγοθᾶ», κατά τό τρίμηνο Σεπτεμβρίου, Ὀκτωβρίου καί Νοεμβρίου, παρουσίασε τίς ἑξῆς δραστηριότητες ..........

  

Νέες ειδήσεις...

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ὁ Ἅγιος Ληστής τοῦ Γολγοθᾶ»κατά τό τρίμηνο  Ἰούνιος, Ἰούλιος, Αὔγουστος παρουσίασε τίς παρακάτω δραστηριότητες:

Εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ: κατά το τρίμηνο Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος

 

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» κατά το τρίμηνο Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος είχε τις παρακάτω εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς:

1. Απέστειλε, το Δεκέμβριο στη Ιεραποστολική Ι. Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και Νήσων του Νοτιοανατολικού Ειρηνικού Ωκεανού Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, το χρηματικό ποσό των 5.000,00 ευρώ για τις Φυλακές της δικαιοδοσίας της Ι. Μητροπόλεως, όπου Μητροπολίτης που διακονεί το λαό του Θεού και ασκεί αξιοθαύμαστη ιεραποστολή, ιδιαίτερα στα Νησιά Φίτζι, είναι ο Σεβασμιότατος κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ Τσούκος. Επίσκοπος με αρετές, όπως της απαριθμεί ο Απ. Παύλος στην προς Τίτον επιστολή του (Τιτ. 1, 7-8). Επίσκοπος που καθιερώθηκε στη συνείδηση του χριστεπωνύμου πληρώματος της θεοσώστου Επαρχίας του. Και όχι μόνον.

 

2. Έστειλε μια συμβολική συνδρομή 500,00 ευρώ στη Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρετικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), που αγωνίζεται για το Ελληνορθόδοξο φρόνημα των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου και για τα δίκαια αιτήματά τους. Η Ελλάδα μας διαθέτει αστείρευτες εθνικές και πατριωτικές δυνάμεις με ανύστακτο το πνεύμα και πάντα πάνω στις εθνικές επάλξεις.

 

3. Συνέδραμε οικονομικά το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας με 500,00 ευρώ για την αγορά σκευών κουζίνας, απαραίτητων για το συσσίτιο των όλο και περισσότερων κρατουμένων, οι οποίοι μετάγονται σ’ αυτό από άλλα Καταστήματα Κράτησης της πατρίδας μας.

 

4. Προώθησε είδη ρουχισμού, πάντοτε κατόπιν αιτήματος, στα Καταστήματα Κράτησης: Ψυχιατρείου Κρατουμένων, Κορυδαλλού, Κομοτηνής και Νιγρίτας.

 

5. Συνέδραμε οικονομικά με 1500,00 ευρώ το Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα για την προμήθεια πλακιδίων προς ανακαίνιση του δαπέδου του Καταστήματος.

 

6. Ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος, με την αποστολή 1.620,00 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση 81 εντελώς απόρων κρατουμένων προς κάλυψη μικροεξόδων τους.

 

7. Συνέβαλε οικονομικά με 1.000,00 ευρώ στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, για την ικανοποίηση μικροαναγκών απόρων κρατουμένων του.

 

8. Απέστειλε και στο Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας το ποσό των 1.000,00 ευρώ για τον ίδιο κι εδώ λόγο. Για την κάλυψη μικροαναγκών απόρων κρατουμένων. 

 

9. Ενδιαφερόμενοι πάντα για τους κρατούμενους όλων των χωρών του κόσμου αποστείλαμε και στην Ιεραποστολή Ι. Μητρόπολη Τανζανίας, του κλίματος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, το ποσό των 2.000,00 ευρώ για τις βασικές ανάγκες απόρων κρατουμένων των Φυλακών δικαιοδοσίας του Σεβ. Μητροπολίτου Τανζανίας κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

 

10. Σε επικοινωνία πάντα με την Ιεραποστολή στη Δημοκρατία του Μαλάουι της Ν.Α. Αφρικής, όπου εργάζεται ιεραποστολικά ο ζηλωτής π. Ερμόλαος με πνεύμα αυτοθυσίας, αποστείλαμε το ποσό των 2.000,00 ευρώ, για τις ανάγκες των Φυλακών του Μαλάουι, τις οποίες ο π. Ερμόλαος επισκέπτεται τακτικά.

 

11. Στο αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού στείλαμε 200,00 ευρώ για να αγοραστούν πέντε ζεύγη γυαλιών όρασης σε τιμή ευκαιρίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τεσσάρων απόρων κρατουμένων.

 

12. Από 26 Φεβρουαρίου μέχρι 11 Μαρτίου 2013, με αφορμή την αγάπη του Αγίου Νέας Ζηλανδίας και Ωκεανίας, Μητροπολίτου κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ, πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στις Φυλακές Ν. Ζηλανδίας και νήσων Φίτζι. Σχετικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ στο επόμενο τεύχος των «Χριστιανικών Παλμών».

Διαβάστε το Ρεπορτάζ της Δήμητρας Συμεωνίδου για την εξόρμησή μας στις φυλακές της Κομοτηνής.

Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012 11:31 xronos.gr

 

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Η διακονία των κρατουμένων προσέφερε 360 δέματα και ευχές στους έγκλειστους

Να θυμάστε τους φυλακισμένους σα να είστε και εσείς μαζί τους στη φυλακή, λέει ο Απ. Παύλος μία ρήση που ενστερνίζονται τα μέλη της αδελφότητας και προσφέρουν χρήματα και εθελοντική εργασία

Ο επικεφαλής της αποστολής π. Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος μίλησε προς τους κρατουμένους τους οποίους κάλεσε να βάλουν το Θεό στη ζωή τους. «Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας, ας γίνει η φυλακή Κομοτηνής τόπος αλλαγής», ανέφερε Έχει πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα 35 ετών μόνο στο νομό Ροδόπης 285 αποφυλακίσεις άπορων κρατουμένων, έργο που δεν περιορίζεται μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Η αδελφότητα «Η Οσία Ξένη», διακονία αποφυλακίσεως απόρων κρατουμένων «Ο άγιος ληστής του Γολγοθά» από το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πνευματικό προϊστάμενο, αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ιωάννη Ραπτόπουλο είναι ιδιαιτέρως γνωστή στους κόλπους των φυλακισμένων, καθώς χιλιάδες ανά την Ελλάδα έχουν αποταθεί σε αυτήν ζητώντας τη στήριξη των μελών της. Στήριξη η οποία δε μεταφράζεται μόνο με λόγια στήριξης, αλλά και με έργα προς τους κρατούμενους.
Το 2005 τελευταία φορά μέλη της είχαν επισκεφτεί το κατάστημα κράτησης στην Κομοτηνή και φέτος, εφτά χρόνια μετά, επανέλαβαν αυτή την επίσκεψη. Μία αποστολή 200 και πλέον ατόμων κατέκλυσε χθες το πρωί τις φυλακές της πόλης μας, ένα θέαμα πραγματικά πρωτόγνωρο, αφού ελάχιστοι συνάνθρωποι μας έχουν με τόση μαζικότητα πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο. Με τρία λεωφορεία μισθωμένα με προσωπικά έξοδα πολίτες κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, ακολουθώντας τον πατέρα Γερβάσιο βρέθηκαν στις φυλακές της πόλης μας, προκειμένου να προσφέρουν δέματα, να μιλήσουν στους κρατούμενους και τους ευχηθούν τη γρήγορη απελευθέρωσή τους.

280 ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η διακονία των κρατουμένων «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» από το 1978 μέχρι σήμερα έχει αποφυλακίσει 15.250 άπορους μικροποινίτες κρατουμένους από 90 χώρες του κόσμου, με αντίστοιχη δαπάνη 4.100.000 ευρώ, προϊόν προαιρετικών συνδρομών φιλάνθρωπων Ελλήνων και ομογενών, οι οποίοι και σήμερα στην κρίση που περνούν εξακολουθούν να συνδράμουν τη διακονία αυτής της αγάπης.
Και οι αποφυλακίσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Όσον αφορά στο νομό Ροδόπης η «Οσία Ξένη» καταβάλλοντας περισσότερα από 57.000 ευρώ από την ίδρυσή της μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 έχει αποφυλακίσει 280 άτομα από το κατάστημα κράτησης Κομοτηνής, ενώ έχει καταβάλλει χρήματα και για άτομα που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα. Το έργο της αδελφότητας επικεντρώνεται στην αποφυλάκιση απόρων κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές για μικροποινές και για τα δικαστικά τους έξοδα.
Η Ελληνική Πολιτεία δίνει τη δυνατότητα της εξαγοράς ποινών κρατουμένων για ποινές δυόμιση ετών κράτησης. Ακόμα φροντίζει για την αποστολή χρημάτων σε απόρους κρατουμένους είτε Έλληνες, είτε αλλοεθνείς, είτε αλλόθρησκους, χωρίς διάκριση, για βασικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν στις φυλακές όλου του κόσμου (Αίγυπτος, Αλβανία, Κένυα, Κογκό, Λιβύη, Μαδαγασκάρη, Ταϋλάνδη, Τυνησία).

«Η ΦΥΛΑΚΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ»

Ο επικεφαλής της αποστολής έγινε δεκτός από τον διευθυντή του καταστήματος κράτησης Κομοτηνής Ιωάννη Δρίνη, ο οποίος παρείχε και τη σχετική άδεια για την πραγματοποίηση της επίσκεψης. Όλοι μαζί βρέθηκαν σε χώρο που λειτουργεί ως γυμναστήριο προκειμένου τα μέλη της αδελφότητας να προετοιμαστούν για την υποδοχή των κρατουμένων. Μουσικά όργανα ακόμα και ηχητικές εγκαταστάσεις έφεραν μαζί τους, ώστε να τραγουδήσουν εκκλησιαστικούς ύμνους και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Εκατοντάδες ήταν οι κρατούμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, αφού η συμμετοχή σε αυτή δεν ήταν υποχρεωτική. Στο άκουσμα όμως των τραγουδιών οι κρατούμενοι αισθάνθηκαν οικεία και θέλησαν και αυτοί να γευτούν λίγες όμορφες στιγμές.
Καλοσωρίζοντας τους επισκέπτες ο κ. Δρίνης και μιλώντας στους φυλακισμένους είπε πως «οι άνθρωποι αυτοί είναι δίπλα σας, σας αγαπούν και σας εκτιμούν. Ο θεός να σας δίνει κουράγιο να συνεχίσετε το έργο σας».
«Εσείς είστε το αντικείμενο του ενδιαφέροντος μας και της αγάπης μας», είπε με τη σειρά του ο πατέρας Γερβάσιος πραγματοποιώντας μία ομιλία διάρκειας μισής ώρας. «Ενός πατέρα είμαστε παιδιά», ανέφερε απευθυνόμενους στους κρατουμένους και αποκαλώντας τους «αδερφούς». Χρησιμοποίησε παραδείγματα από παραβολές με ανθρώπους αμαρτωλούς που μετάνιωσαν πραγματικά για ό,τι έκαναν και τους κάλεσε να βάλουν το θεό στη ζωή τους «μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας, ας γίνει η φυλακή Κομοτηνής τόπος αλλαγής», ενώ ευχήθηκε γρήγορη αποφυλάκιση για όλους.
Με χειροκροτήματα και ευχαριστίες ανταπέδωσαν οι φυλακισμένοι, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, που άκουσαν με προσοχή τα όσα τους είπε ο πατέρας Γερβάσιος, παρόλο που πολλοί από αυτούς είναι αλλόθρησκοι.Σκόνη πλυσίματος, κάλτσες, εσώρουχα, παντόφλες, σαμπουάν, τηλεκάρτες, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα και μερικά γλυκά, περιελάμβανε το καθένα από τα 360 δέματα που έφεραν μαζί τους τα μέλη της αδελφότητας για να τα προσφέρει στους φυλακισμένους ο επικεφαλής της αποστολής. Και φρόντισαν ώστε αυτά να είναι αρκετά για όλους όσους βρίσκονται έγκλειστοι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Η διακονία των κρατουμένων «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» κατά το τελευταίο τρίμηνο εκτός από την επίσκεψη στις φυλακές Κομοτηνής είχε την παρακάτω δραστηριότητα: Απέστειλε οικονομική συνδρομή σε Έλληνες κρατουμένους που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε Φυλακές της Ιταλίας και της Πολωνίας για τις καθημερινές βασικές ανάγκες τους.
Απέστειλε δέματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, καθαριότητας και αριθμό τηλεκαρτών στις εξής φυλακές: Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γυναικών Κορυδαλλού και Πατρών. Απέστειλε δέματα με είδη ένδυσης και υπόδησης σε κρατουμένους που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε φυλακές της Ελλάδος, παντελώς άπορους, κατά τη διαβεβαίωση των Κοινωνικών υπηρεσιών των φυλακών.
Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Επισκοπή Ταρτούς της Συρίας, για τις ανάγκες απόρων κρατουμένων της περιοχής, με πρωτοβουλία του επισκόπου κ. Αθανασίου. Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης (Χομς) της Συρίας για τις ανάγκες απόρων κρατουμένων της Επαρχίας, κατά την κρίση του οικείου μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Οικονομική συνδρομή στην Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής για τις ανάγκες των κρατουμένων των φυλακών της Κινσάσα του Κογκό, κατά την κρίση του μητροπολίτου κ. Νικηφόρου. Οικονομική κάλυψη των αναγκών 16 Ρουμάνων κρατουμένων, επί 4ήμερον, μέχρι την απέλασή τους στη Ρουμανία, με τη μέριμνα του προξενείου Ρουμανίας στην Αθήνα. Οικονομική συνδρομή στα φιλόπτωχα ταμεία των φυλακών Δομοκού, Άμφισσας. Χορηγία στο ετήσιο φεστιβάλ κρατουμένων όλων των φυλακών της Ρουμανίας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βουκουρέστι. Χρηματικό έπαθλο για το καλύτερο έργο τέχνης κρατουμένων γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα, κατά την 3η έκθεση έργων τους στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών.

 

Agioritikovima.gr

20 Φεβρουαρίου-5 Μαρτίου 2013: ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ, ΦΙΤΖΙ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

20 Φεβρουαρίου-5 Μαρτίου 2013: 

 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ, ΦΙΤΖΙ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

«Και έσεσθε μοι μάρτυρες… έως εσχάτου της γης» (Πράξ. 1, 8)

Η 35χρονη πορεία αγάπης στην απαξιωμένη και περιθωριοποιημένη κοινωνία των κρατουμένων συνεχίζεται από χώρα σε χώρα ανταποκρινόμενοι στη φωνή του Χριστού: «εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με» (Ματθ. 25, 36). Και είναι ο Χριστός στην κάθε φυλακή «εν ετέρα μορφή» (Μάρκ. 16, 12). Είναι και ως κρατούμενος.

Με αυτό το κίνητρο προγραμματίσαμε επισκέψεις και στις Φυλακές της Νέας Ζηλανδίας, των Νήσων Φίτζι και της Αυστραλίας για το χρονικό διάστημα 20 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου 2013, εφόσον θα έχουμε προς τούτο την άδεια από τις αρμόδιες Αρχές, στις οποίες κάναμε σχετικά διαβήματα. Οι καιρικές συνθήκες στη χρονική αυτή περίοδο είναι οι καλύτερες.

Περισσότερες πληροφορίες θα μπορούμε να έχουμε και να παράσχουμε στον κάθε ενδιαφερόμενο μετά τη θετική απάντηση από τις παραπάνω χώρες, στο τηλ.: 23920-22252 (7-9 το απόγευμα).

Και με ένα και μόνο σύνθημα σε κάθε μας πορεία: Η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο.     

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

«Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά»

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» κατά το παρελθόν τρίμηνο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος είχε την παρακάτω δραστηριότητα:

1. Απέστειλε οικονομική συνδρομή σε Έλληνες κρατουμένους που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε Φυλακές της Ιταλίας και της Πολωνίας για τις καθημερινές βασικές ανάγκες τους.

2. Απέστειλε δέματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, καθαριότητας και αριθμό τηλεκαρτών στις εξής Φυλακές: Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γυναικών Κορυδαλλού και Πατρών.

3. Απέστειλε δέματα με είδη ένδυσης και υπόδησης σε κρατουμένους που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε Φυλακές της Ελλάδος, παντελώς άπορους, κατά τη διαβεβαίωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Φυλακών.

4. Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Επισκοπή Ταρτούς της Συρίας, για τις ανάγκες απόρων κρατουμένων της περιοχής, με πρωτοβουλία του Θεοφ. Επισκόπου κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

5. Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης (Χομς) της Συρίας για τις ανάγκες απόρων κρατουμένων της Επαρχίας, κατά την κρίση του οικείου Σεβ. Μητροπολίτου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

6. Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής για τις ανάγκες των κρατουμένων των Φυλακών της Κινσάσα του Κογκό, κατά την κρίση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.

7. Οικονομική κάλυψη των αναγκών 16 Ρουμάνων κρατουμένων, επί 4ήμερον, μέχρι την απέλασή τους στη Ρουμανία, με τη μέριμνα του Προξενείου Ρουμανίας στην Αθήνα.

8. Οικονομική συνδρομή στα Φιλόπτωχα ταμεία των Φυλακών Δομοκού, Άμφισσας.

9. Χορηγία στο ετήσιο Φεστιβάλκρατουμένων όλων των Φυλακών της Ρουμανίας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βουκουρέστι.

10. Χρηματικό έπαθλο για το καλύτερο έργο τέχνης κρατουμένων γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα, κατά την 3η έκθεση έργων τους στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών.

11. Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, η Αδελφότης «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» πραγματοποίησε στη μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκδήλωση για τα 35 χρόνια διακονίας χριστιανικής αγάπης στην απαξιωμένη κοινωνία των κρατουμένων όλων των Φυλακών Ελλάδος και άλλων χωρών του κόσμου. Ήταν η εκδήλωση μια μαρτυρία αγάπης, για την οποία προέβλεψε και είπε ο Χριστός εκείνο που βιώνουμε στις ημέρες μας: «Δια το πληθυνθήναι την ανομίαν ψυγήσεται η αγάπη των πολλών» (Ματθ. 24, 12). Επειδή θα πληθύνει η κακία και η ανηθικότητα, θα ψυχρανθεί, θα κρυώσει η αγάπη των πολλών προς το Θεό και προς το συνάνθρωπο, αυτών των πολλών δηλαδή που στο όνομα μόνο είναι χριστιανοί κι έχουν μια τυπική θρησκευτικότητα. Η καταπάτηση του νόμου του Θεού, όπως σημειώνει πρόσθετα ο ερμηνευτής, η φαυλότητα και η διαφθορά είναι καταστάσεις ιδιοτέλειας, που επιφέρουν πνευματική κατάπτωση, ψύξη της αγάπης και προς αυτούς ακόμη τους οικείους και γενικά την απιστία και την απομάκρυνση από το Θεό.   

12. Κατά το τρέχον τρίμηνο ο υπεύθυνος και συντονιστής της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» παραχώρησε τις εξής συνεντεύξεις:

α) Στους εξής τηλεοπτικούς σταθμούς:

ΕΤ3, ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΝΑ, TVΘΕΣΣΑΛΙΑ.

β) Στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

γ) Στις Εφημερίδες:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΛΛΑΔΑ αύριο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λαρίσης.

13. Στην προσπάθεια να αμβλυνθεί η προκατάληψη πολλών ανθρώπων για την κοινωνία των κρατουμένων στο χώρο των Φυλακών, ο π. Γερβάσιος επισκέφθηκε αυτή τη φορά τα Εκπαιδευτήρια της κ. Μαίρης Ράπτου στη Λάρισα, προσκληθείς προς τούτο, και μίλησε τόσο στους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου το πρωί, όσο και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και άλλων Λαρισαίων το εσπέρας, με θέμα: «Ο Χριστός εν «ετέρα μορφή» (Μάρκ. 16, 12) στην κοινωνία των κρατουμένων». Η προσέλευση των Λαρισαίων ήταν εντυπωσιακή.

ΝΑΥΔΡΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΛΗΣΤΗ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ

ΝΑΥΔΡΙΟΝ

ΑΓΙΟΥ ΛΗΣΤΗ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ

«Κύριε, αγίασον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου»

Όταν αρχές του 2012 καθιερώσαμε τον Άγιο Ληστή του Γολγοθά ως προστάτη της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, μέσα μας γεννήθηκε πόθος να μπορούσαμε, εδώ στην έδρα της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, να έχουμε κι ένα Ναΰδριο έστω, στο όνομα του προστάτη μας. Για να ανάβουμε ένα κερί. Και να δεόμαστε για τους «εν φυλακή όντας».

Αλλά οι μέρες που περνάμε όλοι μας είναι δύσκολες. Πού να βρούμε τα χρήματα, έστω και τα λίγα μόνο που χρειάζονται για έναΝαΰδριο; Έτσι ο ωραίος αυτός πόθος απλώς σιγοκαίει άσβεστος βαθιά μέσα στην ψυχή μας.

Ωστόσο διώξαμε κάθε ενδοιασμό και είπαμε: Να αγοράσουμε ένα προκάτ, προκατασκευασμένο δηλαδή έστω, Ναΰδριο βυζαντινού ρυθμού και να εξοφλήσουμε το χρέος με μικρές δόσεις. Το Ναΰδριο να μεταφερθεί με γερανό και να τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση, μέσα στον υψηλό μανδρότοιχο του αύλειου χώρου της έδρας μας.

Και, όπως θέλουμε να ελπίζουμε, οι επί 35 χρόνια συνδρομητές της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ θα μας δώσουν ένα χέρι βοηθείας. Έστω ακόμα κι ένα ευρώ, όπως κάνουν και για αποφυλάκιση απόρων κρατουμένων.

Για την ανέγερση του ιερού ναού ο αριθμός Λογαριασμού είναι: 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑΔΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:210/481277-87

    

ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

GR9601102100000021048127787

ΚΩΔ.SWIFTΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Εγκάρδιες εὐχές γιά τά Χριστούγεννα έστειλε ο Αρχιμ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος πρός τούς Διευθυντές τῶν Καταστημάτων Κράτησης καί τούς κρατουμένους τους

.Ἀρχιμ.ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ἀδελφότης«Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

«γιος Ληστής το Γολγοθ»

ΤΗΛ.: 23920/25-866, ΦΑΞ: 23920/25-391

e-mail: Info@diakonia-filakon.gr

Τ.Θ. 10 147, 541 10  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

 

                                     Χριστούγεννα 2012

                                     Ἀρ. Πρωτ.: 4910

                                                                                                                                   

 

                                            Κοινοποίηση:  κ. Κωνσταντίνον Καραγκούνην

                                                                       φυπουργόν Δικαιοσύνης

                                                                        Μεσογείων 96, 115 27  ΑΘΗΝΑ                         

 

Πρός

Τούς Διευθυντές τν Καταστημάτων Κράτησης

                     καί τούς κρατουμένους τους 

 

 

Ἀγαπητέ μας κ. Διευθυντά,

                                            Καλά Χριστούγεννα.

Μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπικειμένων ἑορτῶν τῶν Χριστουγέννων καί τοῦ νέου ἔτους, ἐξαιτίας τῆς 35χρονης ἀγαστῆς συνεργασίας μας, ὡς ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «γιος Ληστής τοΓολγοθ»,γιά τήν ἀποφυλάκιση ἀπόρων μικροποινιτῶν κρατουμένων καί τήν ποικίλη συνδρομή μας στό χῶρο τοῦ Καταστήματός σας, ἐπιτρέψατέ μας νά σᾶς ἀπευθύνουμε γκάρδιο χαιρετισμό γάπης.Ἕνα χαιρετισμό σχετικό τόσο μέ τή γέννηση τοῦΣωτήρα μας Χριστοῦ, ὅσο καί μέ τόν ἐρχομό τοῦ 2013.

Αὐτόν τό χαιρετισμό μᾶς τόν προσδιορίζει ὁ μεγάλος Ἀπόστολος τοῦ Xριστοῦ, ὁ Παῦλος, μέ τή γραφή του: «Τά ρχαα παρλθεν, δού γέγονε καινά τά πάντα»(Β΄ Κορ. 5, 17), ἡ ὁποία σημαίνει τήν πνευματική τομή πού πρέπει νά κάνουμε ὅλοι. Ἡ τομή τοῦ χρόνου σέ π. Χ. καί μ. Χ. νά γίνει καί τομή στήν προσωπική μας ζωή. Στή ζωή μας π.Χ., χωρίς Χριστό, μέ τά «ρχαα»τοῦ Ἀπ. Παύλου. Καί στή ζωή μ.Χ., μέ τό Χριστό στή ζωή μας, μέ τά «καινά» τοῦ Ἀποστόλου. Τομή ἀπό τήν περηφάνεια,ἡὁποία μᾶς τυφλώνει πνευματικά, σέ σημεῖο πού νά μή μποροῦμε νά δοῦμε εἰλικρινά τόν ἑαυτό μας. Νά μή μποροῦμε νά πετύχουμε τό «γνῶθι σαὐτόν». Νά μή μποροῦμε νά διακρίνουμε τά πραγματικά πνευματικά μας συμφέροντα. Τά συμφέροντα τῆς ψυχῆς μας. Ἀπό τό θυμό, πού θολώνει τό μυαλό μας καί δέν μποροῦμε νά ἐλέγχουμε τά λόγια μας καί τίς πράξεις μας. Ἀπό τήν πλεονεξία, πού μεγαλώνει ὅλο καί πιό πολύ τό ἄγχος μας. Ἀπό τό φθόνο, πού μᾶς ἀφαιρεῖ τήν ἠρεμία τῆς ψυχῆς. Από τό μσος,πού μᾶς κρατᾶ ὧρες ἄυπνους μέ τή σκέψη νά βροῦμε τρόπους ἐκδίκησης τοῦ ἀνθρώπου πού μισοῦμε. Ἀπό τά πάθη τς σάρκας,πού κουρελιάζουν στήν κυριολεξία ἠθικά τόν ἄνθρωπο. Καί πό λλα πολλά.Ὅλα αὐτά εἶναι τά «ἀρχαῖα» τοῦἈπ. Παύλου. πλάνη καί ἡ αμαρτία τς π. Χ. ζως μας!

Καί ἀντίθετα, τά «καινά»  τοῦ Ἀποστόλου εἶναι ἡ μ.Χ. ζωή μας. Εἶναι ρετή,πού ἀποτελεῖ τήν πηγή κάθε χαρᾶς καί εὐτυχίας. Τό ταπεινό φρόνημα, πού χαρίζει μιά γλυκιά εἰρήνη στήν καρδιά. πραότητακαί εγένεια,πού ὀμορφαίνουν πνευματικά τή ζωή. λιγάρκειακαί ατάρκεια,πού κάνουν τόν ἄνθρωπο ἤρεμο καί εὐτυχισμένο. χριστιανική γάπη,πού κάνει τό σπίτι ἕνα θεϊκό παλάτι.τιμιότητα, πού μᾶς κάνει νά βλέπουμε τόν κάθε συνάνθρωπό μας κατάματα. Νά τόν χαιρόμαστε. Ἀλλά καί νά μᾶς χαίρεται.

Γιά νά βιώσουμε ὅμως αὐτές τίς πνευματικές χαρές, εἶναι ἀνάγκη νά κάνουμε ὁπωσδήποτε αὐτήν τήν τομή ἀνάμεσα στά «ἀρχαῖα» καί στά «καινά». Ἀνάμεσα στήν π.Χ. ζωή μας. Στή ζωή μας χωρίς Χριστό. Καί στή μ.Χ. ζωή μας. Στή ζωή μας μέ τό Χριστό. Πρέπει νά κάνουμε αὐτήν τήν τομή. Αὐτόν τό χωρισμό. ριστικό καί παντοτινό χωρισμό πό τήν π.Χ. ζωή μας.Ἀπό τά «ἀρχαῖα» τῶν περασμένων χρόνων μας.

Κι αὐτή ἡ διαίρεση, αὐτός ὁ χωρισμός ἀπό τά  «ἀρχαῖα», θέλω νά εἶναι καί ἡ προσωπική μου εὐχή. Εχή γάπης καί μόνο.Γιά νά ἀποκτήσουμε μέ τήν πνευματική αὐτή τομή νέες σκέψεις, νέες ἀρχές, νέα αἰσθήματα, νέα κατάσταση ζωῆς. Σ’ αὐτήν τήν εὐχή μᾶς βοηθᾶ ἡ γιορτή τῶν Χριστουγέννων καί τοῦ νέου ἔτους μέ τόν Μεγάλο Πατέρα τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, τό Μ. Βασίλειο, τή μνήμη τοῦὁποίου τελοῦμε τήν Πρωτοχρονιά.

Ἄς ἀποτελέσουν οἱἐπικείμενες ἑορτές μιά κοφτερή μάχαιρα, πού θά κάνει τή σωτήρια αὐτή τομή ἀπό τήν π.Χ. ζωή μας. Ἀπό τά «ἀρχαῖα» τοῦΕὐαγγελίου. Καί στό ἑξῆς, σέ ὅλο τόν ὑπόλοιπο χρόνο τῆς ζωῆς μας, «καινή» νά εἶναι ἡζωή μας καί «ἐν καινότητι ζωῆς περιπατήσωμεν» (Ρωμ. 6, 4).                           

 

Μέ ἐγκάρδιες εὐχές καί πολλή ἀγάπη

 

 

Ἀρχιμ. Γερβάσιος Ἰωάν. Ραπτόπουλος

ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

4ήμερο Ιερό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους (4-7/01/2013)

4ήμερο Ιερό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους

(4-7/01/2013)

Η Αδελφότητά μας πραγματοποιεί Ιερό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους από 4 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2013. Από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα. Στο 4ήμερο αυτό οδοιπορικό θα επισκεφθούμε όλα τα ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων (Γαλιλαία, Φρέαρ τουΙακώβ, Ι. Μονή Αγίου Σάββα κ.λ.π.), με πλήρη ξενάγηση και πνευματικό πρόγραμμα. Αγρυπνία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Και το σημαντικότερο: Κυριακή βράδυ, η χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στη Βηθλεέμ, στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, επειδή η Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, είναι Χριστούγεννα για τους Αγίους Τόπους.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ,

7 Ιανουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 23920-22252. Κάθε μέρα 7-9 το απόγευμα ήμε μήνυμα στο: osiaxeni@hotmail.com

Εκδήλωση της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρες 12-2,30 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. ,η εκδήλωση της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά», από την Ορθόδοξο Αδελφότητα «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ», για τα τριάντα πέντε χρόνια (1978-2012) άσκησής της στο χώρο των Φυλακών εντός και εκτός Ελλάδας. Πλήθος κόσμου ,περίπου 1300 άτομα, παρακολούθησαν με αισθήματα συγκίνησης και χαράς το όλο πρόγραμμα.Σε επόμενο χρόνο  θα αναρτηθούν φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις ομιλίες των ομιλητών, οι οποίοι περιέγραψαν με πληρότητα και ζωντάνια το έργο της Διακονίας.Μιας Διακονίας, χάρη στην οποία αποφυλακίσθηκαν 15.200 άποροι μικροποινίτες κρατούμενοι και φυγόποινοι από 90 χώρες του κόσμου, με αντίστοιχη δαπάνη 4.100.000,00 ευρώ.

Τι νέο;

* Στό Νοσοκομεῖο Κρατουμένων Κορυ-

δαλλοῦ, ὅπως εἶναι γνωστό, νοσηλεύονται οἱ

ἄρρωστοι κρατούμενοι ὅλων τῶν φυλακῶν

τῆς πατρίδος μας. Ἀνάμεσα σ’ αὐτούς νοση-

λεύονται καί οἱ κρατούμενοι-φορεῖς Ἔιτζ,

στούς ὁποίους τό κράτος παρέχει ἕνα προνοι-

ακό ἐπίδομα γιά ὅλη τους τή ζωή μέ τήν προ-

σκόμιση, μεταξύ τῶν ἄλλων δικαιολογη-

τικῶν, καί τοῦ παραστατικοῦ εἴσπραξης τοῦ

ΙΚΑ, ἀξίας 46,14 εὐρώ. Κι αὐτό, γιά νά ἐξετα-

σθοῦν ἀπό τήν ἁρμόδια ἐπιτροπή, ὥστε νά

τούς χορηγηθεῖ τό ἐπίδομά τους.

Ἀπό τήν παραπάνω κατηγορία κρατουμέ-

νων, 12 κρατούμενοι ἦταν καί ἀνασφάλιστοι

καί ἄποροι καί κατά συνέπεια δέν εἶχαν τά

46,14 εὐρώ πού χρειαζόταν ὁ καθένας, γιά νά

ἐξετασθοῦν καί νά πάρουν τό παραστατικό

εἴσπραξης.

Ἔτσι τό Νοσοκομεῖο μέ σχετικό ἔγγραφό

του, ζήτησε ἀπό τή Διακονία τό συνολικό πο-

σό τῶν 553,68 εὐρώ (46,14Χ12), τό ὁποῖο καί

ἀποστείλαμε αὐθημερόν.

* * *

Τά Φιλόπτωχα Ταμεῖα τῶν Φυλακῶν πα-

ρέχουν στούς ἄπορους κρατούμενούς τους

μικρά βοηθήματα γιά νά ἀγοράζουν μιά τηλε-

κάρτα, σκόνη πλυσίματος τῶν ρούχων τους

κ.λ.π. Ἀλλά χορηγοί τῶν ταμείων αὐτῶν εἶναι

οἱ φιλάνθρωποι χριστιανοί Ἕλληνες, οἱ ὁποῖοι

κάθε φορά πού μποροῦν καταθέτουν τήν

ὅποια χρηματική τους βοήθεια. Εἶναι οἱχρι-

στιανοί, οἱ ὁποῖοι δέν ξεχνοῦν ποτέ τή φωνή

τοῦΧριστοῦ· «ἐν φυλακῇἤμην, καί ἤλθετε

γιά τή σχετική θεραπεία τῶν ἀναγκῶν ἀπό-

ρων κρατουμένων του. Ἀνταποκρινόμενοι

στό αἴτημα τῆς παραπάνω Φυλακῆς, στείλα-

με μιά παλέτα μέ ροῦχα, παπούτσια καί εἴδη

καθαριότητας γιά 100 ἀπόρους κρατουμέ-

νους.

* * *

Ἐπίσης τό Κατάστημα Κράτησης Χαλκί-

δας, κάτω ἀπό τήν ἀνάγκη νά θεραπεύσει

ἀνάγκες τῶν κρατουμένων του, ἀπέστειλε

ἔγγραφο μέ τό ὁποῖο ζήτησε εἴδη ὑπόδησης,

ἔνδυσης καί καθαριότητας γιά 100 απόρους

κρατουμένους. Καί  ἡ  ΔΙΑΚΟΝΙΑ μας ἔσπευ-

σε καί ἀπέστειλε αὐτή τή βοήθεια.

* * *

Ἐξάλλου ἔκαναν ἀναφορά στή

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ὁ

Ἅγιος Ληστής τοῦΓολγοθᾶ» οἱἑξῆς ἐφημερί-

δες:

1. «ΤΟ ΟΡΑΜΑ τοῦ νέου αἰώνα». Μηνι-

αία τρίγλωσση ἀνεξάρτητη ἐφημερίδα γιά

τήν Ἐθνική Ἑλληνική μειονότητα στήν Ἀλβα-

νία μέ Ἐκδότη καί Ἰδιοκτήτη τόν κ.

ΘΕΟΔΩΡΟ ΒΕΖΙΑΝΗ καί ἕδρα τό Ἀργυρό-

καστρο.

Ἡἐφημερίδα κάνει ἀναφορά στή

ΔΙΑΚΟΝΙΑ μας χριστιανικῆς ἀγάπης στό

χῶρο τῶν Φυλακῶν ἐντός καί ἐκτός Ἑλλάδος

συχνά καί ἐνημερώνει τούς ἀναγνῶστες της

γιά τό «πολυδιάστατο, παγκόσμιο καί μονα-

δικό ἀνθρωπιστικό αὐτό ἔργο», ὅπως τό χα-

ρακτηρίζει, καί τό παρουσιάζει «παράδειγμα

πρός μίμηση». Ἄλλωστε ἡΔΙΑΚΟΝΙΑ μας,

ὅπως τό σημειώνει κι αὐτό ἡ ἐφημερίδα,

«ἀγκαλιάζει κάθε φτωχό μικροποινίτη, ἀνε-

ξαρτήτως καταγωγῆς, χρώματος, θρησκείας

καί πολιτικῶν πεποιθήσεων».

2. Ἡ«ΗΧΩ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ

ΚΟΡΕΑΣ».

Ἡ τριμηνιαία ἐφημερίδα (Ἐρμοῦ6, 2ος

Ὄροφος, 105 63 ΑΘΗΝΑ) μέ ἀφορμή τήν

ἀποφυλάκιση μιᾶς Νοτιο-Κορεάτισσας ἀπό

τή ΔΙΑΚΟΝΙΑ μας, ἔκανε ἀναφορά στό ὅλο

ἔργο, τό ὁποῖο ἐπιτελεῖται συνεχῶς ἐπί 35

χρόνια (1978-2012) προσφέροντας στούς

κρατουμένους καθετί πού καλύπτει τίς βασι-

κές ἀνάγκες τῶν ἀπόρων κρατουμένων καί

τήν ἀποφυλάκιση αὐτῶν, καταβάλλοντας

πρός τοῦτο τή σχετική δαπάνη.

* * *

3. «Ο ΠΑΛΜΟΣ τῆς Γλυφάδας».

Ἡἑβδομαδιαία τοπική ἀνεξάρτητη ἐφημε-

ρίδα τῆς Γλυφάδας «Ο ΠΑΛΜΟΣ» ἔκανε

ἀναφορά στήν 35ετή ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «ὉἍγιος Ληστής τοῦ

Γολγοθᾶ», μέ τή χαρισματική πέννα τοῦ κ.

Δημητρίου Καραπάνου, πολιτευτῆ καί Δημο-

τικοῦσυμβούλου. Ἡἀναφορά καλύπτει ὅλες

τίς ἐπιμέρους ἐκδηλώσεις χριστιανικῆς ἀγά-

πης τῆς ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ μας στήν ἀπαξιωμένη

καί περιθωριοποιημένη Κοινωνία τῶν κρα-

τουμένων ἐδῶ στήν πατρίδα μας καί σέ ὅλες,

σχεδόν, τίς χῶρες τοῦ κόσμου.

* * *

Ἡ Ἀδελφότητά μας «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» λει-

τούργησε καί φέτος τήν Κατασκήνωση

«ΘΑΒΩΡ» στήν Ἑλάνη Κασσάνδρας κατά

τούς μῆνες Ἰούλιο καί Αὔγουστο γιά παιδιά

ὅλων τῶν βαθμίδων τῆς Ἐκπαίδευσης

(Α/θμιας, Β/θμιας καί Γ/θμιας), ἀγόρια καί

κορίτσια

.Μέ τήν πρωτοβουλία τοῦ Ἀρχηγοῦ

τῆς κατασκηνωτικῆς περιόδου τῶν ἀγοριῶν

κ. Χρήστου Κούρτη, Θεολόγου Καθηγητῆ

καί Δημοσιογράφου, κλήθηκε καί μίλησε γιά

τή μάστιγα τῶν Ναρκωτικῶν στά ἀγόρια Γυ-

μνασίου καί Λυκείου καί μετέπειτα καί στά

κορίτσια Γυμνασίου καί Λυκείου ὁκ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΚΑΝΗΣ, Καρδιοχει-

ρουργός καί Καθηγητής στόν «ΕΥΚΛΕΙΔΗ»

Θεσ/νίκης.

Το περιοδικό ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοξένησε στις στήλες του συνέντευξη του Αρχιμ. π. Γερβασίου Ιωάν. Ραπτοπούλου, συντονιστή της 35χρονης ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά»

Το περιοδικό ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοξένησε στις στήλες του συνέντευξη του Αρχιμ. π. Γερβασίου Ιωάν. Ραπτοπούλου, συντονιστή της 35χρονης ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά», την οποία παραχώρησε στο δημοσιογράφο Άγγελο

 Αγγελίδη.

Η συνέντευξη διαβάστηκε με ενδιαφέρον και προκάλεσε ανάλογα συναισθήματα στους αναγνώστες. Σχετική είναι και η ευχαριστήρια γραφή, την οποία απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τάσος Κονακλίδης:

«Σας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την παραχώρηση της συνέντευξης του Αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβασίου Ραπτοπούλου στο περιοδικό «ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ» που εκδίδει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η συνέντευξη με τίτλο «Ο νόμος φυλακίζει. Η αγάπη αποφυλακίζει» απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους συναδέλφους μηχανικούς».

First Previous  Εμφάνισε 1 από 2 σελίδες   Next Last
Αναζήτηση