Change to English

Όλοι στο συλλαλητήριο

Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-NU44HM3HHc

ΕΝΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

https://youtu.be/lH1zqGeyUQk

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

Απολυτίκιο των Αγίων Θεοφανίων

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε
η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός
Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι.

 

Ευχή μας ολόψυχη:Το φως των Αγίων Θεοφανείων

και το αγιασμένο νερό ας καταυγάσει και τις δικές μας καρδιές.

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Α΄ Μέρος

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Β΄μέρος

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Γ΄μέρος

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Δ΄ μέρος

40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. μια μεγαλειώδης επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια αγάπης και προσφοράς στον κρατούμενο στις Φυλακές συνάνθρωπό μας από τη ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» της Αδελφότητος «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ». Ήταν εκπληκτική η συρροή του κόσμου από διάφορα μέρη της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Αττικής, της Αχαΐας, της Κρήτης. Η Αίθουσα Τελετών ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί. Οι Αρχιερείς: Ο Γλυφάδος κ. ΠΑΥΛΟΣ, εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου. Ο Καπιτωλιάδος κ. ΗΣΥΧΙΟΣ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο π. Αλέξανδρος Σαλμάς, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Θεσ/νίκης. Ο Μεσογαίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Ο Γρεβενών κ. ΔΑΒΙΔ. Εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Ρωσίας. Υπουργοί. Δήμαρχοι. Πρόεδροι Σωματείων. Καθηγητές του Α.Π.Θ. Και από τους χώρους των Φυλακών ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κ. Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και πολλοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από διάφορες Φυλακές της Ελλάδος. Καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Φυλακών Λευκορωσίας και Ρουμανίας, που κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τις δραστηριότητες της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ αυτής στις χώρες τους. Όπως και οι Έλληνες εκπρόσωποι των Φυλακών.     

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» είναι μια εκκλησιαστική διακονία, που αγκαλιάζει με ξεχωριστό ενδιαφέρον εκείνους τους συνανθρώπους μας που πληρώνουν το τίμημα για τα ανεπίτρεπτα κοινωνικά λάθη τους με τη στέρηση της ελευθερίας τους μέσα σε κάποια φυλακή. Και επιπλέον με το στιγματισμό της κοινωνίας, που δύσκολα εξαλείφεται. Συμμερίζεται η ΔΙΑΚΟΝΙΑ τις θλίψεις αυτών των ανθρώπων. Όχι βεβαίως επιβραβεύοντας ανάρμοστες συμπεριφορές. Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ αυτή επί τέσσερις δεκαετίες στέκεται με ευαισθησία μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία, που είναι τόσο συχνή. Και τόσο μεγάλη.

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ στοχεύει στο να δώσει χέρι βοηθείας, με όσες δυνατότητες έχει, στην πνευματική αποφυλάκιση των κρατουμένων που επιθυμούν να γίνουν χρηστοί πολίτες μέσα στην κοινωνία και ενάρετα παιδιά του Θεού. Για να μην ξαναπεράσουν ποτέ τη βαριά πόρτα της φυλακής. Να μην ξαναχάσουν την ελευθερία τους.

Καθιερώθηκε το 1978, Κυριακή της Απόκρεω, και αγιογραφικά στηρίζεται στο λόγο-πρόσκληση του Χριστού: «Ἐν φυλακῇἤμην καί ἤλθετε προς με». Ιδρυτής, συντονιστής και υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Γερβάσιος Ιωάν. Ραπτόπουλος, πολιός εργάτης του Ευαγγελίου και ακάματος διάκονος του θείου λόγου και της αγάπης στον πλησίον. Πραγματοποίησε ευλογημένες πορείες με το λαό του Θεού σε όλες τις Φυλακές της Ελλάδος, καθώς και σε Φυλακές εκτός των ελληνικών συνόρων και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας, «έως εσχάτου της γης». Από τη Γαλλία στην πλευρά του Ατλαντικού ως τον Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό, εκεί που το πρωί ανατέλλει ο ήλιος, στα Νησιά Φίτζι. Κι από το Μοζάισκ της Β. Ρωσίας, στο δρόμο προς τη Σιβηρία, μέχρι τις Φυλακές Μαδαγασκάρης στον Ινδικό Ωκεανό, στην Αμερική και στην Αφρική. 71 μεγαλειώδεις επισκέψεις σε Φυλακές εντός Ελλάδος και 45 επισκέψεις σε Φυλακές του λοιπού κόσμου. Βλέπετε, η χριστιανική αγάπη δεν είναι μόνο θεωρία. Είναι και πράξη. «Θεωρίας επίβαση». Δεν έχει όρια. Είναι ασύνορη. Και πανανθρώπινη. Δεν κάνει διακρίσεις. Αρκεί ότι ο κρατούμενος είναι παιδί του Θεού.

Μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί από 90 χώρες του κόσμου 16.200 άποροι μικροποινίτες κρατούμενοι έναντι του ποσού των 5.350.000,00 ευρώ, δωρεές φιλανθρώπων Ελλήνων από την Ελλάδα και την ομογένεια. Οι αποφυλακίσεις συνεχίζονται, αλλά με άλλους ρυθμούς σήμερα εξαιτίας των αλλαγών στους νόμους που ρυθμίζουν την απόδοση δικαιοσύνης. Και επίσης, επειδή οι εισφορές των αδελφών λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν ελαττωθεί επικίνδυνα. Με δυσκολία πολλή συνεχίζουμε.

      Και είναι χιλιάδες τα απλωμένα χέρια που ζητούν βοήθεια! Και πώς να προλάβει όλους αυτή η ΔΙΑΚΟΝΙΑ να τους βοηθήσει; Και υλικά και ηθικά;    

Χιλιάδες φωνές για βοήθεια, για μια ανάσα ελπίδας και μια αχτίδα φωτός στο σκοτεινό και μακρύ τούνελ της φυλάκισης, φτάνουν στη Διακονία κάθε τόσο. Γιατί οι κρατούμενοι είναι η περιθωριοποιημένη εκείνη κοινωνία που δεν αγαπήθηκε ποτέ από τον κόσμο. Και γι’ αυτό είναι ξεχασμένοι όχι μόνον από την κοινωνία, αλλά συχνά και από την ίδια την οικογένειά τους. Πολλές επιστολές κρατουμένων στη ΔΙΑΚΟΝΙΑ έλεγαν: «Έξω από τη Φυλακή δεν με περιμένει κανείς. Ούτε η μάνα μου»!

Τι ευθύνη αγάπης στον καθένα μας για τον κάθε άνθρωπο χωριστά!...

* * *

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, τον οποίο δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν ούτε η NASAούτε τα Πανεπιστήμια Αμερικής και Ελλάδος ούτε οι γνώσεις που κατέχει, επειδή τον κέρδισε ο Χριστός με την Εκκλησία του, ως ομιλητής στην εκδήλωση, «άφησε τη σκέψη του να περιηγηθεί μέσα στις αδιάψευστες αλήθειες του ευαγγελικού λόγου», όπως είπε, και με απλή θεολογική σκέψη αναφέρθηκε εκτενώς στις ευαγγελικές περικοπές όπου γίνεται λόγος για τον πρώτο οικιστή του Παραδείσου, τον εκ δεξιών του Εσταυρωμένου Χριστού ληστή στο Γολγοθά, ο οποίος στο «παρά πέντε» της ζωής του «λήστεψε» τον παράδεισο για πάντα. Αναφερόμενος δε στον υπεύθυνο της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ π. Γερβάσιο είπε μεταξύ άλλων πολλών: «…Αλήθεια, πάτερ μας, πού βρήκατε μέσα σας τόση αγάπη; Πώς εκφράζετε τόση δύναμη; Συγκινημένος από τη συγκλονιστική μεταστροφή του κακούργου αγκαλιάσατε τον πιο αμαρτωλό άνθρωπο και τον κάνατε προσφιλέστατο αδελφό σας στη μεγάλη οικογένεια του Θεού. Η ιερωσύνη σας τιμημένη από τη θυσία…». Θελκτικός ο λόγος του γνωστού σε όλους Επισκόπου Μεσογαίας. Μεστός. Γλυκύς. Βαθιά πνευματικός. Χριστοκεντρικός. Σωτήριος.

Ο π. Γερβάσιος,στη συνέχεια, συνάρπασε το πλήθος του λαού με το χειμαρρώδη λόγο του. Μίλησε κυρίως για την εφαρμοσμένη αγάπη της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ σε όλους τους κρατουμένους χωρίς διάκριση, γιατί όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, που γνώρισμά Του είναι η αγάπη. Γι’ αυτό αξίζει να είναι η πρώτη μας αγάπη Εκείνος που και πάνω στο σταυρό είχε έννοιά του τη σωτηρία του ανθρώπου.

Αξίζει όλοι να θυμόμαστε το λόγο του π. Γερβασίου, που έγινε ζωή του: «Η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο».*

 

Αδελφότης

«Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»

 

 

* Όποιος θέλει να συνεισφέρει στο έργο αγάπης της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ υπάρχουν οι παρακάτω Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

ΕΤΕ: 217/296145-82

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 2200-5200-070510-348    

Να μην περάσει η ουσιαστική κατάργηση του εκκλησιασμού και της τιμής στη σημαία

Να μην περάσει η ουσιαστική κατάργηση του εκκλησιασμού και της τιμής στη σημαία 

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας σχέδιο αποδόμησης κάθε Ορθόδοξου και ελληνικού στοιχείου στη δημόσια εκπαίδευση και σύμφωνα με την πάγια τακτική του θερινού αιφνιδιασμού, επιφέρει με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (ΦΕΚ 109/ 1η Αυγούστου 2017) ριζικές αλλαγές στο σχολείο, ξεκινώντας από το Δημοτικό. 

 Με το άρθρο 3 του Προεδρικού αυτού Διατάγματος (Π.Δ.) καταργείται ουσιαστικά ο εκκλησιασμός των μαθητών, καταργείται η έπαρση και υποστολή της σημαίας και δέχεται σοβαρό πλήγμα το πνεύμα της αριστείας στο σχολείο με τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών της σημαίας με κλήρωση. 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και τη ριζική αντίθεσή μας στα παραπάνω μέτρα, τα οποία θα έχουν δυσμενέστατες συνέπειες, που θα φανούν με την πάροδο του χρόνου. 

επιστροφή

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ Η΄ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ἡ  Ἱερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῆς πόλεως καί ἡ Πανελλήνια Ἔνωση  Θεολόγων διοργανώνουν ἡμερίδα πού θά πραγματοποιηθεῖ στό Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τήν Κυριακή 7 Μαϊου 2017, στίς 6μ.μ. μέ θέμα  “   Ἑλληνορθόδοξη παιδεία ἤ  ἄθεα γράμματα”.

Τελεῖ ὑπό τήν εὐλογία τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης.

        Σκοπός της εἷναι νά ἐνημερώσει καί νά ἀφυπνίσει  γονεῖς, έκπαιδευτικούς άλλά καί ὅλους τούς  Ἕλληνες γιά τήν διαπαιδαγώγηση τῶν μαθητῶν καί μαθητριῶν τῆς  Πατρίδος μας.

        Εἴμαστε  Χριστιανοί Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες καί δέν ζητοῦμε τίποτε περισσότερο  ἀπό τό αὐτονόητο δηλ. τά παιδιά μας νά διδάσκωνται στό σχολεῖο τους Ἑλληνική Παιδεία καί Ὀρθόδοξη Χριστιανική ἀγωγή.

         Ἡ παρουσία ὅλων  μας εἷναι άπαραίτητη γιά νά διατρανώσουμε τή θέλησή μας νά σταματήσουν οἱ καταστροφικές καί άπαράδεκτες ἐνέργειες εἰς βάρος τῶν παιδιῶν μας.

Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ -ΔΡΩΜΕΝΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

*

Κοντάκιο Θεοφανίων

«Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη
και το Φως Σου Κύριε εσημειώθη εφ΄ ημάς
εν επιγνώσει υμνούντας Σε
Ήλθες εφάνης το Φως το απρόσιτον»

 

*

*

Η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τίμησε τον Αρχιμ. Γερβάσιο Ραπτόπουλο

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

raptopoulos-5

Η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου σέ συνεργασία με το Δήμο Σιντικής τίμησαν τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο Διάκονο των κρατουμένων, χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου το πρωί σε μια λιτή γιορτή.

Ο π. Γερβάσιος διακόνησε τη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου την περίοδο 1966 έως το 1974 και αφήκε μνήμη αγαθού και δραστήριου κληρικού και Ιεροκήρυκος διατρέξας κατ' επανάληψη τις πόλεις και τα χωριά της Μητροπόλεως.

Οι εκδηλώσεις των Χριστιανών μας που είχαν ωφεληθεί πνευματικά απ' αυτόν ήσαν πολλές και αφθόρμητες.

Το πρωί τής Κυριακής 6 Νοεμβρίου ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σιδηροκάστρου και τή συμμετοχή πολλών Ιερέων και με τη παρουσία πλήθους λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τον τιμώμενο Ιεροκήρυκα 86 ετών σήμερα και προσέφερε δυο ιστορικά ενθύμια.

Μια φωτογραφία τιυ 1966 όταν ο π. Γερβάσιος συνοδευόμενος πεζός από πλήθος χριστιανών μετέβαινε εν μέσω χιονοθύελλας στα γειτονικά προς το Σιδηρόκαστρο χωριά σε απόστασης 6-7 χιλιόμετρα για το καθιερωμένο κήρυγμα, καθώς και έγγραφο πρόγραμμα του Μητροπολίτου Ιωάννου του έτους 1968 με το πρόγραμμα των Θείων Λειτουργιών και των κηρυγμάτων όλων των Ιεροκηρύκων που διακινούσαν την Ιερά Μητρόπολη.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο π. Γερβάσιος διένημε το αντίδωρο και στη συνέχεια παρεκάθησε στο πλούσιο πρωϊνό που προσέφεραν οι κύριες της ενορίας.

Στη συνέχεια στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης του π. Γερβασίου απο την Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και το Δήμο Σιντικής.

Προσεφώνησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, τραγούδησε η χορωδία των Κυριών της Ιεράς Μητροπόλεως, ομίλησε εύστοχα ο κ. Δήμαρχος Σιδηροκάστρου ο οποίος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ετίμησε τον π. Γερβάσιο ο οποίος και ομίλησε εν τέλει καταλλήλως για το έργο του στις φυλακές της χώρας και εκτός αυτής.

Η αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας ήτο κατάμεστη απο πλήθος κόσμου.

Παρέστησαν τιμητικά και οι Δήμαρχοι Ηρακλείας η οικογένεια του Ιερέως πατέρα του οποίου εφιλοξένησε κατ' επανάληψη στο σπίτι της τον νεαρό τότε Ιεροκήρυκα και ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης πνευματικό τέκνο του π. Γερβασίου.

Στο τέλος της εκδηλώσεως και για αρκετή ώρα εδέχθη τις ευχές των παρισταμένων και το μεσημέρι παρεκάθησε σε εορταστική τράπεζα στην Ιερά Μόνη Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.

raptopoulos-1

raptopoulos-2

raptopoulos-3

raptopoulos-4

raptopoulos-6

raptopoulos-7

raptopoulos-8

raptopoulos-9

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 'ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ'

Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών  τίμήσε τον Αρχιμ.π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. η οποία και  πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.

1

 

Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να παρακολουθήσετε πλάνα από την τιμητική εκδήλωση

 

https://el-gr.facebook.com/dikigorikossyllogosserrwn

Εθνική εορτή 25ης Μαρτίου. (Θεατρικό δρώμενο,πατριωτικά τραγούδια,κλεισιμο της εορτής από τον πατέρα Γερβάσιο.)

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Β΄ΜΕΡΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Α΄ΜΕΡΟΣ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν ἀσφυκτικά τό Βελλίδειο τό ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς 14 Φεβρουαρίου, γιά νά ἐκδηλώσουν τήν διακαῆ ἐπιθυμία τους νά διατηρηθεῖ ἡ Ἑλληνορθόδοξη ταυτότητα τῆς χώρας μας. Αὐτή ἡ ταυτότητα, τήν ὁποία τελευταῖα ἐπιβουλεύονται ὅλο καί ἐντονότερα, ὅλο καί περισσότεροι ἐκτός ἀλλά καί ἐντός τῆς Ἑλλάδος.

Στήν ἀρχή τῆς ἐκδήλωσης, στόν ἐμπνευσμένο χαιρετισμό του ὁ κύριος διοργανωτής τῆς ἐκδήλωσης Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ἔδωσε τό στῖγμα τῆς ἐκδήλωσης ὑπογραμμίζοντας τήν σοβαρότητα τῶν θεμάτων, τά ὁποῖα στή συνέχεια ἀνέπτυξαν οἱ κύριοι ὁμιλητές. Τόνισε ἰδιαίτερα γιά τό μεταναστευτικό ὅτι: «Κάνουμε καί θά κάνουμε ὅ,τι καλύτερο μποροῦμε γι’ αὐτούς τούς δυστυχισμένους ἀνθρώπους, ἀλλά δέν μποροῦμε νά μήν καταγγείλουμε τά ἄσχημα παιχνίδια πού παίζουν καί τά ἀντεθνικά σχέδια πού καταστρώνουν οἱ μεγάλοι καί ἰσχυροί γιά τήν πατρίδα μας».

Ὁ πρῶτος ὁμιλητής κ. Φραγκούλης Φράγκος ἐξήγησε ὅτι τό δημογραφικό εἶναι τό πλέον σημαντικό ἐθνικό θέμα καί κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις γιά τήν ἄμεση ἀντιμετώπισή του. Κάλεσε ὅλους ὅσοι ἔκαναν λάθη στό μεταναστευτικό νά προβοῦν σέ συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις καί νά ἐπανορθώσουν. Ὁ πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμ. Ἀθανάσιος Ἀναστασίου στιγμάτισε τήν ἀκατάσχετη ἀγαπολογία πρός ἀπίστους καί αἱρετικούς ἐκείνων οἱ ὁποῖοι τήν ἴδια στιγμή δείχνουν ἰδιαίτερη σκληρότητα στήν ἀντιμετώπιση ὅσων κρατοῦν ἀνόθευτη τήν πίστη. Τόνισε ὅτι ἡ ἵδρυση Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν προσβάλλει τήν παράδοση καί τήν ἱστορία τῆς Θεσσαλονίκης καί ἀπειλεῖ τήν ἔννομη τάξη, πέρα ἀπό τό γεγονός ὅτι τά σχέδια αὐτά εἶναι ἀντισυν­ταγματικά, παράνομα καί σκανδαλώδη. Κάλεσε ἐπίσης σέ ἀντίσταση ἐνάντια στήν περιθωριοποίηση τῶν ἰδανικῶν μας. Τέλος, ὁ τρίτος ὁμιλητής κ. Κωνσταντῖνος Σπαλιώρας, διακήρυξε ὅτι οἱ μάχιμοι θεολόγοι ἐκπαιδευτικοί εἶναι ἀποφασισμένοι νά μεταδώσουν στούς μαθητές αὐτό πού παραλάβαμε ἀπό τούς πατέρες μας, δηλαδή τήν Ὀρθόδοξη Πίστη μας. Ἐξήγησε πῶς ἡ ἐπιχειρούμενη μετάλλαξη τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν μετατρέπει τό μάθημα σέ καθαρή ἀντιορθόδοξη προπαγάνδα καί προσηλυτισμό.

Μετά τίς εἰσηγήσεις τῶν ὁμιλητῶν, ὁμόφωνα ἐγκρίθηκε τό ἀκόλουθο ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ἡμερίδος μέ θέμα: «Μένουμε Ἕλληνες καί Ὀρθόδοξοι»

 

Ὅλοι ἐμεῖς πού συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στό Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο τῆς Θεσσαλονίκης, στήν Ἡμερίδα πού συνδιοργάνωσαν ἐπιτυχῶς ἡ Ἱερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης, ἡ Πανελλήνιος Ἕνωσις Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) καί τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῆς Θεσσαλονίκης, ἀφοῦ ἀκούσαμε μέ προσοχή τίς τρεῖς εἰσηγήσεις τοῦ προγράμματος: α) «Προϊοῦσα ἰσλαμοποίηση Ἑλλάδος καί Εὐρώπης» σέ σχέση μέ τό κρίσιμο πρόβλημα τοῦ δημογραφικοῦ καί τό λεγόμενο προσφυγικό καί μεταναστευτικό, θέμα πού ἀνέπτυξε ὁ στρατηγός ἐ.ἀ. Φραγκούλης Φράγκος, ἐπίτιμος ἀρχηγός Γ.Ε.Σ., β) «Τμῆμα Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στή Θεολογική Σχολή τοῦ Α.Π.Θ.», πού εἰσηγήθηκε ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Ἀθανάσιος Ἀναστασίου, Προηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγάλου Μετεώρου, καί γ) «Ἡ μετάλλαξη τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν», πού πραγματεύθηκε ὁ Δρ. Κωνσταντῖνος Σπαλιώρας, θεολόγος Καθηγητής καί Πρόεδρος τῆς Πανελληνίου Ἑνώσεως Θεολόγων (Π.Ε.Θ.), διατρανώνουμε ὁμοφώνως:

1. Μένουμε Ἕλληνες καί Ὀρθόδοξοι, ὑπερασπιζόμενοι ὅσα μέ τόν ἱδρώτα καί τό αἷμα τους μᾶς ἐξασφάλισαν οἱ ἅγιοι καί οἱ ἥρωες τῆς ἐνδόξου Ἱστορίας μας, παλαιό­τερης καί νεώτερης.

2. Ἀντιστεκόμαστε στήν ἐπιβολή τῶν στόχων τῆς διαβόητης Νέας Τάξεως Πραγμάτων, ἡ ὁποία προωθώντας τό Ἀφροασιατικό ἰσλαμικό στοιχεῖο στήν Εὐρώπη, ἀποβλέπει στή συρρίκνωση, ὑποχώρηση καί ἐξαφάνιση τοῦ εὐρωπαϊκοῦ πολιτισμοῦ, ὅπως τόν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, καί ἰδιαίτερα τοῦ Ἑλληνικοῦ καί Ὀρθοδόξου πολιτισμοῦ.

3. Καλοῦμε τήν ἑλληνική κυβέρνηση νά ἀφουγκρασθεῖ τήν ἀγωνία καί τό μήνυμα αὐτό, πού στέλνει ἀποφασιστικά ὁ ἑλληνικός λαός, καί νά ἀλλάξει πολιτική. Νά πεῖ ΟΧΙ στή μετατροπή τῆς Ἑλλάδος σέ «ἀποθήκη» παρανόμων μεταναστῶν, σέ σταυροδρόμι διέλευσης τζιχαντιστῶν, ὅπως φάνηκε καί ἀπό τό τρομοκρατικό χτύπημα στό Παρίσι στίς 13 Νοεμβρίου 2015 μέ 130 νεκρούς καί 250 τραυματίες.

4. Λέμε «ΟΧΙ» στή λειτουργία Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν μέσα στή Θεολο-γική Σχολή Α.Π.Θ.

5. Λέμε «ΟΧΙ» στήν ἀντισυνταγματική καί παράνομη μετάλλαξη τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν σέ θρησκειολογία. Θά ἔχει καταστροφικές  συνέπειες ὄχι μόνο στό ὀρθόδοξο φρόνημα καί ἦθος τῶν παιδιῶν μας ἀλλά καί στήν ψυχοπνευματική τους ἰσορροπία, καθώς θά καλλιεργεῖ στό μυαλό καί τήν καρδιά τους μιά ἀπίστευτη σύγχυση.

6. Ἡ ἐνδεχόμενη πραγματοποίηση τῶν δύο ἐπιχειρούμενων ἀνατροπῶν (Τμῆμα Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν καί μετάλλαξη μαθήματος Θρησκευτικῶν), ἐμφανῶς ἀντισυντα­γματικῶν, ἐπιβάλλει τήν προσβολή τους στό Συμβούλιο Ἐπικρατείας (Σ.τ.Ἐ.).

7. Ἐξουσιοδοτοῦμε τήν Ὀργανωτική Ἐπιτροπή τοῦ Συνεδρίου, μέ Πρόεδρο τόν Παναγιώτατο ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμο, νά φροντίσει ὥστε τό Ψήφισμα αὐτό νά κοινοποιηθεῖ σέ ὅλους τούς ἁρμοδίους.

η ζωη σε ταινία του Γέροντος πατρός Αυγουστίνου Καντιώτου

First Previous  Εμφάνισε 1 από 2 σελίδες   Next Last
Αναζήτηση