Change to English
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ (23/12/2012)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

«Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά»

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» κατά το παρελθόν τρίμηνο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος είχε την παρακάτω δραστηριότητα:

1. Απέστειλε οικονομική συνδρομή σε Έλληνες κρατουμένους που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε Φυλακές της Ιταλίας και της Πολωνίας για τις καθημερινές βασικές ανάγκες τους.

2. Απέστειλε δέματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, καθαριότητας και αριθμό τηλεκαρτών στις εξής Φυλακές: Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γυναικών Κορυδαλλού και Πατρών.

3. Απέστειλε δέματα με είδη ένδυσης και υπόδησης σε κρατουμένους που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε Φυλακές της Ελλάδος, παντελώς άπορους, κατά τη διαβεβαίωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Φυλακών.

4. Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Επισκοπή Ταρτούς της Συρίας, για τις ανάγκες απόρων κρατουμένων της περιοχής, με πρωτοβουλία του Θεοφ. Επισκόπου κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

5. Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης (Χομς) της Συρίας για τις ανάγκες απόρων κρατουμένων της Επαρχίας, κατά την κρίση του οικείου Σεβ. Μητροπολίτου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

6. Οικονομική συνδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής για τις ανάγκες των κρατουμένων των Φυλακών της Κινσάσα του Κογκό, κατά την κρίση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.

7. Οικονομική κάλυψη των αναγκών 16 Ρουμάνων κρατουμένων, επί 4ήμερον, μέχρι την απέλασή τους στη Ρουμανία, με τη μέριμνα του Προξενείου Ρουμανίας στην Αθήνα.

8. Οικονομική συνδρομή στα Φιλόπτωχα ταμεία των Φυλακών Δομοκού, Άμφισσας.

9. Χορηγία στο ετήσιο Φεστιβάλκρατουμένων όλων των Φυλακών της Ρουμανίας, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βουκουρέστι.

10. Χρηματικό έπαθλο για το καλύτερο έργο τέχνης κρατουμένων γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα, κατά την 3η έκθεση έργων τους στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών.

11. Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, η Αδελφότης «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» πραγματοποίησε στη μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκδήλωση για τα 35 χρόνια διακονίας χριστιανικής αγάπης στην απαξιωμένη κοινωνία των κρατουμένων όλων των Φυλακών Ελλάδος και άλλων χωρών του κόσμου. Ήταν η εκδήλωση μια μαρτυρία αγάπης, για την οποία προέβλεψε και είπε ο Χριστός εκείνο που βιώνουμε στις ημέρες μας: «Δια το πληθυνθήναι την ανομίαν ψυγήσεται η αγάπη των πολλών» (Ματθ. 24, 12). Επειδή θα πληθύνει η κακία και η ανηθικότητα, θα ψυχρανθεί, θα κρυώσει η αγάπη των πολλών προς το Θεό και προς το συνάνθρωπο, αυτών των πολλών δηλαδή που στο όνομα μόνο είναι χριστιανοί κι έχουν μια τυπική θρησκευτικότητα. Η καταπάτηση του νόμου του Θεού, όπως σημειώνει πρόσθετα ο ερμηνευτής, η φαυλότητα και η διαφθορά είναι καταστάσεις ιδιοτέλειας, που επιφέρουν πνευματική κατάπτωση, ψύξη της αγάπης και προς αυτούς ακόμη τους οικείους και γενικά την απιστία και την απομάκρυνση από το Θεό.   

12. Κατά το τρέχον τρίμηνο ο υπεύθυνος και συντονιστής της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» παραχώρησε τις εξής συνεντεύξεις:

α) Στους εξής τηλεοπτικούς σταθμούς:

ΕΤ3, ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΝΑ, TVΘΕΣΣΑΛΙΑ.

β) Στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

γ) Στις Εφημερίδες:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΛΛΑΔΑ αύριο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λαρίσης.

13. Στην προσπάθεια να αμβλυνθεί η προκατάληψη πολλών ανθρώπων για την κοινωνία των κρατουμένων στο χώρο των Φυλακών, ο π. Γερβάσιος επισκέφθηκε αυτή τη φορά τα Εκπαιδευτήρια της κ. Μαίρης Ράπτου στη Λάρισα, προσκληθείς προς τούτο, και μίλησε τόσο στους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου το πρωί, όσο και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και άλλων Λαρισαίων το εσπέρας, με θέμα: «Ο Χριστός εν «ετέρα μορφή» (Μάρκ. 16, 12) στην κοινωνία των κρατουμένων». Η προσέλευση των Λαρισαίων ήταν εντυπωσιακή.

επιστροφή
Αναζήτηση