Change to English

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
 

Το ένα κείμενο είναι η δήλωση που μπορούν να συμπληρώσουν και να υπογράψουν οι γονείς που θα στείλουν πίσω στο υπουργείο τα βιβλία των θρησκευτικών.

Πατήστε εδώ για να το λάβετε

 

Το άλλο είναι η διαμαρτυρία πολιτών που μπορούν να το στείλουν όλοι ανεξαρτήτα αν είναι ή όχι γονείς

Πατήστε εδώ για να το λάβετε

Ομιλία π. Γερβασίου Ραπτοπούλου 17/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 
 Τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῆς Θεσσαλονίκης διοργανώνουν δύο ἐνημερωτικές ἐκδηλώσεις στήν πόλη, σέ διαφορετικές ἡμερομηνίες καί αἴθουσες (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ), ὥστε νά ἔχουν τήν δυνατότητα ὅσοι ἐκπαιδευτικοί καί γονεῖς ἐπιθυμοῦν νά ἐνημερωθοῦν ἀναλυτικά γιά τά νέα βιβλία Θρησκευτικῶν  ("φάκελοι Θρησκευτικῶν") σέ ὅλες τίς βαθμίδες τῆς ἐκπαίδευσης.   Ἡ ἐνέργεια αὐτή κρίθηκε ἀπαραίτητη, καθώς ἐκ πρώτης ὄψεως δέν γίνεται κατανοητή ἡ ἀρνητική συμβολή τῶν "Φακέλων" αὐτῶν στήν θρησκευτική ἀγωγή τῶν ὀρθόδοξων μαθητῶν.   Καλοῦνται ὅλοι οἱ ἐνδιαφερόμενοι νά προσέλθουν ἐγκαίρως στίς ἐνημερώσεις.   (Σημ.:Οἱ εἰσηγήσεις θά συνοδεύονται ἀπό ἀνάλογη προβολή

40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΑΣ . ΕΤΟΣ 2017

ΠΩΣ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2017 ; ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

Νο 304

Να μην περάσει η ουσιαστική κατάργηση του εκκλησιασμού και της τιμής στη σημαία

Να μην περάσει η ουσιαστική κατάργηση του εκκλησιασμού και της τιμής στη σημαία 

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας σχέδιο αποδόμησης κάθε Ορθόδοξου και ελληνικού στοιχείου στη δημόσια εκπαίδευση και σύμφωνα με την πάγια τακτική του θερινού αιφνιδιασμού, επιφέρει με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (ΦΕΚ 109/ 1η Αυγούστου 2017) ριζικές αλλαγές στο σχολείο, ξεκινώντας από το Δημοτικό. 

 Με το άρθρο 3 του Προεδρικού αυτού Διατάγματος (Π.Δ.) καταργείται ουσιαστικά ο εκκλησιασμός των μαθητών, καταργείται η έπαρση και υποστολή της σημαίας και δέχεται σοβαρό πλήγμα το πνεύμα της αριστείας στο σχολείο με τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών της σημαίας με κλήρωση. 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και τη ριζική αντίθεσή μας στα παραπάνω μέτρα, τα οποία θα έχουν δυσμενέστατες συνέπειες, που θα φανούν με την πάροδο του χρόνου. 

ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ομιλία 10/9/2017

16/9/2017

27/8/2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 3ου Τριμήνου 2017

Η κατασκήνωση μας το 2017

Πατήστε στην εικόνα για να ζήσετε και σεις τις όμορφες κατασκηνωτικές μας στιγμές

Ο ΠΟΙΜΗΝ, ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ

13/82017

ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ο πατήρ Γερβάσιος στις αλήθειες με τη Ζήνα

Οι εκδόσεις μας

Πατώντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις μας

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Όπως την έζησαν εκείνοι που την γνώρισαν.

*******

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

.

...

ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Νο 299

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 'ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ'

Την Kυριακή 29 Μαϊου ο  Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών  τίμήσε τον Αρχιμ.π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο διάκονο των Κρατουμένων. η οποία και  πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο «Κρόνιο» στις 11 το πρωϊ.

23/4/2016

16/4/2016

.Δελτίο ειδήσεων

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Β΄ΜΕΡΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ Α΄ΜΕΡΟΣ

50 ΧΡΟΝΙΑ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ

Το Έργο μας σε Εικόνες

ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

     Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΡΟΝΟΣ    

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΄ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ΄

 

Μάθετε  περισσότερα  για  τις  δραστηριότητές  μας,  από  το  ηλέκτρονικό  περιοδικό μας, πατώντας  το  σχετικό  εικονίδιο στην Αρχική σελίδα μας, δεξιά. 

Καλώς Ήρθατε

You can view our website in English

Η "Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων" της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος "Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ"  με το διακριτικό τίτλο <<Ο ΑΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ>>,ιδρύθηκε το έτος 1978.

Συντονίζεται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωάν. Ραπτόπουλο.

Σκοπός της είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση των κρατουμένων γενικά και ειδικότερα η εξαγορά των μικροποινών των απόρων κρατουμένων,  οι επισκέψεις σε φυλακές.

Δημοσιογραφικό όργανο της "Διακονίας Aποφυλακίσεως Aπόρων Kρατουμένων " είναι το τριμηνιαίο ορθόδοξο περιοδικό "Xριστιανικοί Παλμοί".

 

 


 

ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

   

24 Ιανουαρίου

Μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ξένης

                                                                                                                 

                                        ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 Μέσα στους αιώνες που κύλισαν είναι πολλές οι ψυχές που αγάπησαν το θείο Διδάσκαλο και έζησαν όπως εκείνος παραγγέλει. Αυτές οι ψυχές γίνονται , ιδιαίτερα στις μέρες μας φάροι πνευματικοί.

Μια από αυτές τις ψυχές είναι και η Οσία Ξένη

Στα ίχνη του Ιησού,που ξενιτεύτηκε από τον ουρανό στη γη, αναχώρησε και η οσία με τις δύο θεαραπαινίδες της σε ξένη χώρα για να μπορεί εκεί να προσφέρει τη λατρεία της στο Χριστό και τη διακονία της στον συνάνθρωπο.

Στη ζωή της συνάντησε πολλές δυσκολίες. Δεν λύγισε όμως. Έμεινε όρθια και σαν λαμπάδα έλιωνε στο βωμό της αγάπης και της προσφοράς, για να φωτίζει αιώνια κάθε ψυχή που θέλει να ακολουθήσει τη δική της ζωή.

Αυτή τη ζωή της,  ζωή  αγάπης και  διακονίας, αγωνίζεται να υλοποιήσει  η Αδελφότητά μας. Και προσπαθεί να το επιτυγχάνει κάθε φορά και περισσότερο, κάθε φορά και καλύτερα.

είθε η Οσία Ξένη, να γίνει το φωτεινό παράδειγμα που θα μας εμπνέει πάντοτε, ώσπου να έρθει η ώρα και της δικής μας αποδημίας από τη γη στον ουρανό, όπου ευφραίνεται η Οσία μας με άπειρες άλλες ψυχές που αγάπησαν και ακολούθησαν τα ίχνη του Ιησού Χριστού, στον οποίο ανήκει κάθε τιμή και δόξα.

 

Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ

Βρισκόμαστε στον Ε΄ μ.Χ. αιώνα. Η Ρώμη εξακολουθεί να παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον από το παλιό της μεγαλείο.

Η Ρώμη θα θυμίζει πάντοτε τις πιο ευγενικές μορφές που έζησαν στην πόλη αυτή τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Θα θυμίζει ένα Σεβαστιανό και έναν Παγκράτιο μια Αγνή και μια Καικιλία και πλήθος άλλων μαρτύρων.

Η ΝΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ

Αλλά και μετά την εποχή των διωγμών η πόλη δεν έπαψε να γεννά ευγενικές και εκλεκτές ψυχές. Μια τέτοια ψυχή είναι η Οσία Ξένη. Ευσεβία ήταν το πρώτο της όνομα. Οι γονείς της ήταν ειδωλολάτρες επιφανείς και πλούσιοι.Γι’ αυτό φρόντισαν να δώσουν στην κόρη  τους ανάλογη αγωγή και μόρφωση. Η Ευσεβία, όσο ήταν δυνατό σε μια κοπέλα της εποχής της, αγάπησε τα γράμματα, αλλά περισσότερο αγάπησε την αρετή. Ήταν ψυχή ενάρετη, ήταν όμως ειδωλολάτρισσα.........

35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ

 «Και αναστάς ήλθε προς τον πατέρα αυτού» (Λουκ. 15, 11-31)

 

Δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου  είναι η Κυριακή του Ασώτου. Σ’ αυτήν την Κυριακή διαβάζεται η γνωστή σε όλους μας παραβολή. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει κι αυτό το όνομα.

Η παραβολή, όσον αφορά το πρόσωπο του Ασώτου, χωρίζεται κυρίως σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη φυγή του Ασώτου από τον πατέρα. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την επιστροφή του Ασώτου στον πατέρα.

Τελευταία Νέα...

28/12/2016
*******
15/06/2016
30/6/2016
17/03/2015
24-3-2015
24/08/2014
Τα Νέα μας
Αναζήτηση